Episistema e Dhomës së Zezë

Episistema e Dhomës së Zezë

“Epistema e Dhomës së Zezë” dhe “Ontologjia e Artit të Shtatë” janë dy libra të autorit Glauk Konjufca që, përmes një qasjeje filozofike, trajtojnë historinë dhe zhvillimin e kinematografisë botërore. Librat e Konjufcës sjellin një model të ri analize teoriko-filozofike të artit të shtatë dhe të gjitha elementeve përbërëse, si dhe na ndihmojnë ta njohim më mirë këtë “zeitgeist” të fundshekullit XX.